kk korjatussa iässä ja puolen vuoden kalenteri-iässä oleva Jessi tulee kehitysseurantakäynnille. Hän on syntynyt viikolla 31+2, syntymäpaino 1760 g. Äidin toinen lapsi, ensimmäinen lapsi menehtyi vajaa kaksi vuotta siten muutaman päivän iässä todennäköisesti jonkinlaiseen infektioon.

Tämä lapsi sai alkuun RDS:n vuoksi surfaktanttia, oli vuorokauden koneessa ja sitten siirtyi ylipainehoitoon. Ductus suljettu indometasiinilla, jäänyt minimaalisesti auki ja seurattu meillä. Seuraava kontrolli vuoden iässä.

Meillä parin kuukauden iässä käynyt kontrollissa, tällöin puolieroja hieman pään kierroissa, muuten kaikki kunnossa.

Nyt kauniisti kasvava hyväntuulinen tyttö äidin kanssa vastaanotolla. Oppinut muuta,a päivä sitten kääntymään päinmakuulle, päässyt sieltä muutaman kerran ehkä vahingossa myös toisinpäin. Nukkuu yönsä hyvin. Syö jo kiinteitäkin ruokia. Ollut varsin terve. Raudat ja vitamiinit menevät.

Hyvä päänkannatus, seuraa katseella hienosti kaikkiin suuntiia. Pään kierroissa ei mitään puolieroja havaita. Sekä traktiossa että päinmakuulla pää kauniissa asennossa. Varpaat löytyneet, pienellä auttamisella kääntymiset molempiin suuntiin. Varaa tuottuna kainaloista hetken suorille jaloille.

Auskultaatio normaali, vatsa palpoiden normaali, iho siisti, korvat kunnossa, suussa ei vielä hampaita. Kallo tavallinen.

Hienosti kasvanut ja kehittynyt tyttö, seuraavan kerran kehitysseurantakäynnille neljän kuukauden kuluttua 8 kk korjatussa iässä.