Tänään oli hyvinkäällä neidin sydämmen ultraäänikontrolli. Sydämmessä on jokin pieni sivuaani ja ylimääräinen virtausääni kuului, mutta lääkäri ei ollut niistä huolissaan, sanoi, että usealla vatsasyntyneellä on noi aivan samat oireet. Vuoden iässä sitten vielä ultrataan ääni ja katsotaan kuinka silloin on. Ei meinannut tulla ultraamisesta mitään, kun neidillä oli niin kova vauhti päällä ja alkoi jo nälkä painaa päälle.

Painoa ei mitattu, kun oli niin tuore neuvola takana, mutta seuraava seuranta otettiin huhtikuulle, ihan tuon oksentelun takia. Ensin lääkäri ajatteli, että kyse on vatsanportin ahtaudesta, sitten siitä, että oksentaa ylimääräisen ruuan ulos ja sitten totesi, että vatsanportti taitaa olla lievästi löyhtynyt. Yritin kovasti selittää, ettei ole oksennuksissa mitään säännönmukaisuutta. Deetipat, rauta, ruuanmäärä tai muukaan ei ole siihen vaikuttava tekijä. Neiti vaan oksentaa, kun siltä "tuntuu". Lääkäri nyt ei kuitenkaan ollut oksentelusta kovin huolissaan koska paino kuitenkin nousee hyvin, eikä oksenna joka ruualla tai edes joka päivä.

Ja asiasta kukkaruukkuun. Tänään neiti nousi ensimmäistä kertää suorille käsille keikkumaan :) ja sairaalassa kun käppäiltiin, niin on kamalan kiinnostunut ihmisistä ja katseli leluja ja kuvia ihan hurjana. Pitää varmaan alkaa kotiin virittelemään kaikenmaaliman virikkeitä:)