Jessi on runsaan 2 kk korjatussa iässä ja 4 kk kalenteri-iässä oleva lapsi joka syntyi viikolla 31+2, syntymäpaino 1760. Sairastanut RDS-taudin ja duktusta hoidettu indometasiinilla kiinni, jäänyt hieman auki ja ollut vielä kuukausi sitten kontrollissa jonkin verran auki ja sovittu kontrolli vuoden iässä. Vielä kuukausi sitten käynnillä ollut kova pulauttelemaan vaikka paino hyvin noussut. Tulee nyt käymään kontrollissa.

Jessillä nyt maidot vaihtuneet maissivelliin, jonkin verran syö peruna-porkkanaa. Pulauttelu jäänyt pois. Nukkuu yönsä varsin hyvin. On ollut hyvin terve. Hyväntuulinen ja virkeä lapsi.

Jessi kascaa +1,5 SD korjatulla käyrällä, suhteellinen paino keskikäyrällä ja pään ympärys johdonmukaisesti +1 SD käyrällä.

Tutkitaan yhdessä fysioterapeutin kanssa, virkeä hyväntuulinen tyttö. Jokeltelee, tulee hienoon hymykontaktiin. Jonkin verran pyrkii pitämään päätä toiseen suuntaan enemmän kallellaan. Tähän asento-ohjanta. Moro symmetrinen, vaimenemassa. Varaa hetken suorille jaloille. Traktiossa ja päinmakuulla hyvä päänkannatus. Ei puolieroja muuten.

Auskultaatio normaali. Kallo palpoiden tavallinen. Lonkat paikallaan. Iho siisti.

Tulee 4 kk korjatussa iässä kehitysseurantavastaanotolle. Tällä hetkellä tilanne varsin hyvä

 

Neuvolan täti muuten sanoi tuosta jaloille varaamisesta, että se on 5 kk juttu, että jessi on kyllä sen suhteen kirinyt kiinni, kun on kuitenkin vain 3 kk korjatussa iässä.